93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

PERMACULTURA

Quan parlem de Permacultura hi ha determinades paraules que es fan presents de forma evident: ecologia, cures, respecte, sostenibilitat, autoregulació... Des que als anys 70 a Austràlia Bill Molison i David Holmgreen van idear el concepte Permacultura, són nombroses les definicions i reinterpretacions que se n’ha fet segons la cultura o la cosmovisió de les persones que l’han practicada.

 La Permacultura és un sistema que propugna el sosteniment de la vida bastat en els principis de l’ecologia amb un plantejament holístic de la cura de la terra, les persones i la distribució dels recursos.

En aquest sentit, i amb aquests principis com a base, el grup Permacultura Barcelona manté una relació estreta amb l’Aula Ambiental Bosc Turull. Des del 2014, coincidint amb l’inici de la dinamització del Bosc Turull per part de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), el grup ha usat l’espai per oferir el Curs Certificat de Disseny en Permacultura.

Com a resultat d’aquesta col·laboració el bosc s’ha vist reforçat i alimentat d’algunes de les pràctiques de la permacultura com són l’espiral d’aromàtiques, la petita mostra de bosc comestible i la creació de swales per evitar l’erosió del sòl quan hi ha grans ruixats.

Permacultura 01

Construcció de pedra d’una espiral de plantes aromàtiques al Bosc Turull

 

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h