93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

ESCLAT PRIMAVERAL A L'AULA AMBIENTAL BOSC TURULL

  • Dijous, 13 Juliol 2017 10:51

Al llarg d'aquesta estació l'equipament s'ha omplert de vida: hemfet una formació sobre horts en vertical peraprofitar els limitats espais urbans dels que disposem per al cultiu de llegums, flors i plantesdepuradores. Per tal de viure la natura a través de tots els sentits celebrem les nits d'astronomia on ens enfilem a la "Muntanya Pelada" per contemplar el cel de cada estació. Als volts de Sant Joan, hem realitzat una sessió de reconeixement de plantes del nostre entorn i elaboració20170422 124634 2 de preparats naturals per fabricar-nos una farmaciola natural i augmentar el coneixement i estima per la natura, també hem dut a terme una sessió per introduir-nos al dibuix naturalista i retratar l'esclat primaveral.

Hem presentat dues de les activitats autoguiades que s'ofereixen perquè les escoles, casals i grups puguin venir a realitzar a l'Aula,i també hem fet diverses sessions per a professorat sobre land arten col·laboració amb el programa Escoles+Sostenibles. Ens hem sumat a la celebració del Dia Internacional de la conscienciació sobre el soroll fent un enregistrament sincronitzat del paisatge sonor, hi ha hagut espai per aprendre en família els secrets del compostatge i per conèixer diverses experiències d'horticultura urbana i compostatge comunitari, s'ha fet una introducció al Dragon Dreaming i hem fet la jornada comunitària de manteniment del bosc de l'equipament, que en aquesta ocasió va servir per controlar les espècies invasores.

També hem acollit les activitats de nombroses escoles i col·lectius, a més d'una exposició col·laborativa sobre la primavera a l'equipament, promoguda per l'AFA Montseny. Ha participat alumnat de l'Escola Montseny i de l'escola Lèxia.

Ara només queda per fer la ruta matinal per descobrir els secrets que amaguen els turons verds mentre la ciutat encara dorm. Serà dissabte 15 de juliol a les 6.15 del matí, just per veure la sortida del sol des de la "Muntanya Pelada", una experiència fantàstica només apta per  aventurer/es i matinador/es!

Tot i això, l'activitat durant el mes de juliol no s'atura! Estant venint casals a fer activitats de descoberta de la natura mentre els grups de la Casa d'Oficis estan fent accions de reforestació del bosc i les terrasses d'aromàtiques. Paral·lelament la resta de col·lectius i voluntaris/es ens coordinem per anar regant la plantació i aconseguir que prosperi, tot i la calor de l'estiu. A més, s'està enllestint la programació de tardor, que estarà ben farcida d'activitats per gaudir i apropar la natura a tots i totes. Durant el mes d'agost l'equipament tancarà les seves portes, però al setembre tornarem amb més i millor! Us hi esperem!

Aula Ambiental Bosc Turull

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h