93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

Fem mercat!: primer mercat agroecològic de Vallcarca

  • Dijous, 13 Juliol 2017 11:04

Més solars i menys comerç. Aquesta operació de matemàtica bàsica radiografia el perfil actual del barri de Vallcarca. Aquesta situació, entre d’altres afectacions, provoca que el veïnat hagi de desplaçar-se fins a altres barris per cobrir les necessitats del dia a dia. Per aquest motiu i per la inquietud d’apostar per un consum ecològic i de proximitat, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que gestiona l’Aula Ambiental Bosc Turull, i diverses entitats i col·lectius del barri s’estan organitzant per dur a terme una iniciativa que fomenti un consum responsable, ecològic i de proximitat a Vallcarca i enforteixi les relacions veïnals i l'ús de l'espai públic: Fem mercat!. La primera cita (esperem que n'hi hagi moltes més) serà el matí del dissabte 16 de setembre a la placeta de la sortida del metro d'Av. Vallcarca.

Amb la celebració del Fem mercat es vol promoure una agricultura local i de temporada, justa social i ambientalment, i un consum responsable que eviti la despesa en envasos, agroquímics i combustibles que comporten els productes d’importació. Així mateix, també s’aposta per potenciar els valors comunitaris, divulgar, participar i generar xarxes de recolzament veïnal, d'apoderament ciutadà que provoquin canvis en valors i estils de vida i que permetin avançar cap a una ciutat més sostenible, justa i cohesionada.

La iniciativa pivota sobre tres eixos claus pel que fa als productes que s’hi podran trobar. En primer lloc, es prioritzaran aquelles productores i productors de proximitat, ja que d’aquesta manera s’aconsegueix minvar la petjada ecològica de la traçabilitat dels aliments i productes. En segon lloc, s’apostarà perquè no hi hagi intermediaris en la venda, sinó que les persones que posin la parada siguin les mateixes que conreen o elaboren els productes oferts. I finalment, en tercer lloc, es posa especial èmfasi en que tot el que es vengui el dia del Fem mercat sigui ecològic, evitant l’ús de transgènics i químics.

Però la jornada no girarà només entorn al consum més convencional, sinó que també es fomentaran altres formes de consum basades en l’intercanvi, un espai viu d’intercanvi de sabors i sabers, on es mostrin les potencialitats de satisfer col·lectivament les necessitats, on s'intercanviïn o es reparin productes, coneixements i serveis, on es facin activitats lúdiques i tallers, on es pugui debatre el model comercial que es vol per al barri, on es recuperi la plaça com espai públic de interrelació veïnal per intercanviar aliments i molt més.

El dissabte 16 de setembre es posarà el primer gra de sorra per tal d’aconseguir que Vallcarca tingui un espai de trobada veïnal on es potenciï la producció ecològica i de proximitat. Us hi esperem!!

Gemma Sanahuja, Societat Catalana d'Educació Ambiental.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h