93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

L'associació DEPANA inicia un projecte d'aprenentatge i servei amb un grup d'alumnes de l'Institut Mare de Deu del Coll a l'Aula Ambiental Bosc Turull

  • Dijous, 21 Juny 2018 08:15

L'entitat DEPANA (Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural), que realitza activitats a l'equipament des de fa anys, ha iniciat un projecte d'Aprenentatge i Servei amb joves utilitzant el viver que disposen a l’Aula Ambiental Bosc Turull.

Els Instituts que han iniciat aquest compliment d'hores de projectes relacionats amb serveis a la comunitat sovint desenvolupen activitats relacionades amb el medi ambient o amb treballs socioeducatius. En el cas de l'Institut Mare de Déu del Coll, un grup de 8 alumnes de 4rt d'ESO ha desenvolupat un conjunt d'activitats sobre l'entorn i la natura, acompanyats i dirigits per membres de DEPANA i que han suposat una col·laboració amb l'Aula. 

Durant les últimes setmanes, aquest grup de joves ha après i desenvolupat diverses tasques interessants: Han avançat en les feines de posada a punt del viver que l'entitat té a l'equipament, amb nombrosos individus d'espècies autòctones i utilitzant material reciclat, i han contribuit amb les tasques de manteniment del Bosc Turull amb accions com el reg, l'extracció d'espècies invasores i el control de els caixes-niu i menjadores per ocells.

 

DSC00441

DSC00418

L'últim dia l'Alonso, l'impulsor d'aquest acord, va atorgar un diploma de part de DEPANA a cadascun dels alumnes, on es reflecteixen les hores de feina fetes i les tasques dutes a terme. Durant la valoració dels darrers dies van destacar les tasques de regar les plantes, podar, aprendre a utilitzar eines de jardineria i aprendre a extreure plantes invasores com aquelles que més els hi havien agradat. I també van afegir que, desenvolupar aquestes tasques, els ha servit per poder treure profit en un futur; han après coses que no sabien, alguns han descobert que els hi agradaria dedicar-s’hi professionalment, d’altres volen aplicar a casa seva algunes idees apreses, com ara posar menjadores al balcó, i d’altres han confirmat que aquestes tasques els hi resulten massa dures com per dedicar-s'hi mai. 

En general l’experiència del projecte d’Aprenentatge i Servei amb l’alumnat de l’Escola Mare de Déu del Coll ha resultat molt positiva, ja que els hi ha servit per prendre més consciència sobre cuidar el medi ambient, a més d'haver gaudit d'un entorn natural dins la ciutat, com és el Bosc Turull.

Esperem que més centres educatius s'afegeixin a aquesta iniciativa i proposin realitzar projectes similars a l'equipament!

 

JOVES DEPANA

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h