93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

Arriba el programa de tardor ple d'activitats!

  • Dilluns, 17 Setembre 2018 10:37

Després de les vacances d'estiu, l'Aula Ambiental Bosc Turull torna a estar activa, oferint un munt d'activitats per aprendre, formar-se i gaudir de la tardor apropant-nos a la natura!

Des de finals de setembre fins a mitjans de desembre us proposem un conjunt d'activitats, la majoria gratuïtes, dirigides a públic adult, familiar i infantil i relacionades amb l'educació, la biodiversitat, la comunitat, l'art, la salut i el benestar.

Educació: Sessions dirigides a professorat, educador/es ambientals i AMPAS

Us convidem a un taller per endinsar al professorat i als educadors/es ambientals en el món del vermicompostatge, perquè pugueu incloure aquesta tècnica senzilla i eficient en els vostres projectes escolars, i treure'n el màxim profit. També hem programat un curs de formació de tot un cap de setmana per formar mestres i educador/es en l'educació ambiental inclusiva, amb l'objectiu de facilitar eines per a integrar els grups amb diversitat funcional en activitats d'educació ambiental. Consistirà en una taula d'experiències i un conjunt de sessions teòriques i pràctiques.

Captura 2

 Biodiversitat: Coneguem la fauna i flora de la tardor.

Amb l'arribada d'aquesta estació la biodiversitat urbana i periurbana que ens envolta canvia, i ho podrem observar i conèixer millor amb aquest conjunt d'activitats! Un itinerari familiar per descobrir les plantes i els fruits de Collserola a la tardor, una passejada pel barri de Vallcarca per conèixer els nostres veïns ben vius, un taller infantil perquè els més petits aprenguin sobre els animals que poden trobar a la ciutat de Barcelona i, per acabar, una jornada comunitària per millorar la biodiversitat del Bosc Turull i aprendre sobre el compostatge. Us engresqueu?

Art, Salut i Benestar: Creativitat inspirada en la natura i el medi ambient.

Veniu a acomiadar l'estiu amb un dissabte de cançons al Bosc, un petit festival per gaudir de la música de forma sostenible, respectant el medi ambient i evitant la generació de residus. També potenciarem la nostra creativitat amb el taller de cuina de tardor, aprenent receptes amb aliments de temporada i proximitat, i amb el taller de reciclatge creatiu, donant una segona vida a productes que generem en la nostra vida diària. I a més, torna el Cicle Arrelarts, per reflexionar sobre el consum d'aliments i l'agroecologia mitjançant diferents disciplines artístiques a l'aire lliure: una obra de teatre infantil, per divertir-nos amb les verdures de proximitat, i un documental que mostra diferents experiències d'iniciatives agroecològiques, amb posterior col·loqui amb els mateixos productors.

IMG 20180721 111653

Comunitat: de camí per a una comunitat més sostenible i resilient.

Amb l'objectiu de facilitar eines i recursos per adquirir hàbits més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, us convidem als següents tallers: compostatge en família per aprofitar els residus orgànics de casa, millora de l'eficiència energètica de les nostres llars per reduir la despesa d'energia quan s'acosti el fred i reparació de joguines electròniques per fer front al consumisme desmesurat de les èpoques nadalenques. I amb el Centre Cívic del Coll oferirem el cicle "De camí cap al residu zero", on aprendrem a reparar tot tipus d'objectes i aparells per reduir el nostre consum, col·laborant entre els dos barris. I tot això sense deixar d'impulsar la xarxa veïnal de compostatge comunitari de Vallcarca. Veniu a participar-hi!

A la tardor els dies s'aniran escurçant, però els podreu aprofitar d'allò més bé amb aquests tallers, cursos i passejades, gaudint d'aquest oasi verd dins la ciutat de Barcelona!

No oblideu fer les vostres inscripcions (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 932133945), i consultar el programa complet aquí: http://www.boscturull.cat/images/docs/programa_activitats.pdf Us esperem! 

3

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h