93 213 39 45 aula@boscturull.catAula Ambiental Bosc Turull
Entra

Accedeix al teu compte

Usuari *
Contrasenya *

Tanquem la primavera i preparem la tardor

  • Dimecres, 06 Juliol 2016 14:31

L’arribada del solstici d’estiu va posar punt i final a la nostra agenda d’activitats de primavera. Aquests mesos hem pogut gaudir de gairebé una vintena d’activitats mentre vèiem com creixien les hortalisses als horts i brotaven les primeres flors dels llentiscles i les lavandes.

Seguint els quatre eixos d’actuació de l’Aula Ambiental Bosc Turull basats en l’educació, la biodiversitat, la combinació d’art, salut i benestar, i la importància de la comunitat, hem après i descobert eines per poder viure d’una manera més sostenible, transformadora i amb major contacte amb la natura.

 

Enfortint la cultura de la sostenibilitat des de l'educació

El taller ‘Teixint sostenibilitat’ va ser el primer d’aquest trimestre i gràcies a les dues sessions de land art per a professorat l'Aula es va nodrir amb diverses creacions d'art efímer.

Per altra banda, l’avaluació és un repte que es presenta dia a dia per a les persones que treballem al món educatiu. En aquest sentit, la sessió desenvolupada per Jesús Canelo va propiciar la reflexió i la cerca de tècniques per integrar i millorar els espais d’avaluació de les nostres activitats i programes.

2016.05.02 1

 

Fomentant la biodiversitat

En el bloc d’activitats dedicades a la biodiversitat vam aprendre la problemàtica de les plagues i les espècies invasores i com fer-hi front, a través de les sessions de reconeixement de plantes invasores i de l’escarabat morrut que afecta les palmeres.

Copia de Imagen1   

Així mateix, hem seguit aprofundint amb el compostatge, aconseguit que les restes de fruita i verdura tinguin una segona vida gràcies al taller de compostatge en família, una manera de contribuir a la sostenibilitat ambiental.

 

Imatge compostatge

 

La natura promotora d’art, salut i benestar

Observar les estrelles, sentir la natura i relaxar-se amb una sessió de ioga aixoplugades sota el gran pi de l’Aula van ser algunes de les activitats dedicades al gaudi i la reconnexió amb la natura.

Yoga web

 

 

També vam col·laborar amb la resta d’equipaments d’educació ambiental al cicle Ciutat Verda sobre dibuix, verd urbà i salut coneixent les funcions i beneficis dels corredors verds i dibuixant el node del Tres Turons.

 

La transformació en comunitat

El treball comunitari és un dels valors que defensem i uns clars exemples són els tallers de bioconstrucció amb pedra seca i terra o amb canyes. De totes les activitats realitzades, també destaquem les relacionades amb la permacultura, com la creació de ‘swales’ amb els quals vam contribuir a la retenció i la redistribució de l’aigua del bosc per evitar les esllavissades quan plou molt.

 

 Canyes2       

 

Els projectes col·lectius amb voluntat transformadora han de promoure el recolzament mutu per evitar conflictes i cremar-se, elements fonamentals per al procés de canvi. De tot això vam parlar al curs de “Transició interior”, idees i reflexions per créixer i millorar.

 

Finalment, vam abordar el tema del consum energètic que tantes vegades ens fa anar de corcoll. Amb la Campanya Carrega’t d’energia de l’Ajuntament de Barcelona vam conèixer quines instal·lacions d’energies renovables podíem tenir a casa.

 

Tornarem a la tardor

Esperem que hagueu gaudit de les activitats. A partir d’ara i amb la calor de l’estiu d’acompanyant comencem a avaluar aquests dos anys de gestió i a preparar les activitats de la tardor.

Més endavant us donarem tots els detalls, estigueu atents/es!

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Agenda

Setembre 2019
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Adreça i Horaris

Adreça

C/Passeig Turull, 2-4 
08023 Barcelona
Tel 93 213 39 45

Horari (tardor i hivern)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:00 a 18:00h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h

Horari (primavera i estiu)

Dilluns: tancat
Dimarts, dijous i divendres: 9:30 a 14:30h
Dimecres tarda: 15:30 a 19:30h
Dos dissabtes al mes: 10 a 14h